Το όραμα και η φιλοσοφία μας

Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη λογική διαχείρισης, σχεδιασμού και λειτουργίας του δήμου μας. Να έχουμε προσανατολισμό προς το μέλλον, αλλά χωρίς να ξεχνάμε το παρόν, την καθημερινότητα του δημότη και της δημότισσας και των επισκεπτών. Έχουμε ένα όραμα για το μέλλον, αλλά δημιουργώντας τη βάση του στο τώρα.

Πρεσβεύουμε μια αλλαγή νοοτροπίας και στη διοίκηση και στους πολίτες. Να είμαστε πάντα παρόντες, να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του, να εμπνεύσουμε με πράξεις την εμπιστοσύνη, πως οι παρεμβάσεις μας δεν θα είναι πρόσκαιρες, αλλά διαρκείς. Παρεμβάσεις, που θεμελιώνουν το δικαίωμα του δημότη και της δημότισσας να απολαμβάνουν μια λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά, ΣΗΜΕΡΑ.

Να έχουμε στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Να δούμε τον δημότη, τον πεζό, τον ποδηλάτη, τον γονιό, τον κινούμενο σε καροτσάκι, τον ηλικιωμένο, το παιδί, τον επισκέπτη, τον φοιτητή, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον αθλητή.  Να χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή την πόλη και στα χωριά του δήμου μας.

Η αυτοδιοικητική μας κίνηση είναι πιστή σε αρχές και αξίες, με στόχο να αποτελέσει ένα δημοκρατικό συνεργατικό τόπο σύγκλισης και συνεργασίας, σε καθεστώς διαφάνειας, συμμετοχής και διαλόγου, απαλλαγμένη από κομματικούς χρωματισμούς. Πρόκειται για έναν χώρο που θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας και θα τονώσει την πίστη τους για την αλλαγή νοοτροπίας στην αυτοδιοίκηση.

Ο δήμος μας χρειάζεται μία σύγχρονη εικόνα, μια σύγχρονη δημοκρατική λειτουργία. Χρειάζεται να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη και να βρει τη θέση του και να καθορίσει ξεκάθαρα την ταυτότητά του στο ευρωπαϊκό τοπίο του παρόντος και του μέλλοντος.

Καλούμε λοιπόν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και κάθε πολίτη που επιθυμεί ένα αυτοδιοικητικό τοπίο το οποίο θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, θα προκύπτει από συμμετοχή, θα παράγει έργο, θα κινείται με βάση το κοινό συμφέρον και θα υπολογίζει τις συνέπειες να συμπλεύσει μαζί μας.

Δεν σκοπεύουμε να είμαστε ουραγοί, αλλά να κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ για να δημιουργήσουμε τα επόμενα καλά παραδείγματα.