Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου στον Καρά Τεπέ

Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη έγκρισης χρηματοδότησης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. με το ποσό των 2.800.000 € για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση και αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης με την ονομασία Καρά Τεπέ Μυτιλήνης», το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στις 2 Μαρτίου του 2022 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η χρηματοδότηση των μελετών (Στατική και Η/Μ) για την ανέγερση Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου στον Καρά Τεπέ με το ποσό των 581.390 €, ενώ πέραν αυτών δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο εκείνη την περίοδο έκαναν αναφορά σε σχετική δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για χρηματοδότηση του Δήμου με το ποσό των 5 εκ. € για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Σήμερα, Ιούνιος του 2023, προκύπτουν ερωτήματα όπως:

Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για να αξιοποιήσει αυτές τις χρηματοδοτήσεις;

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο;

Ποιος έχει τον συντονισμό ενός σημαντικού για τη νεολαία μας έργου ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. ή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;

Και τέλος, πότε προβλέπεται να υπάρχει ωριμότητα μελετών και εγκρίσεων για να δημοπρατηθεί το έργο;

Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η επιτάχυνση των διαδικασιών από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, αλλά και να υπάρξει σχετική αναλυτική ενημέρωση, λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη σύγχρονων χώρων άθλησης μεγάλης χωρητικότητας, που δύνανται να φιλοξενήσουν και αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις, για τους οποίους η ανάγκη ύπαρξης εκτός από σταθερή, αναδείχτηκε επιπλέον, μετά και από το πρόσφατο παράδειγμα της διοργάνωσης των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αγοριών Κ-17 στο Βόλεϊ, τον Απρίλιο του 2023 στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η αυτοδιοικητική κίνηση ΜΠΡΟΣΤΑ, εντάσσει στο πρόγραμμά της, τη δημιουργία σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου – αθλητικού κέντρου για αθλήματα σάλας στον Καρά Τεπέ, το οποίο θα εξυπηρετεί ως χώρος και άλλες εκδηλώσεις, αλλά και για αθλήματα που πλέον υποεκπροσωπούνται όπως η πάλη, η επιτραπέζια αντισφαίριση κλπ, αθλήματα που στο παρελθόν φιλοξενούνταν στον χώρο του παλιού κολυμβητηρίου στο λιμάνι.

Η δε φιλοσοφία της περιστρέφεται γύρω από την οργανωμένη, συστηματική και ταχεία παρακολούθηση των αναληφθέντων έργων για το Δήμο Μυτιλήνης.

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Άλλες δημοσιεύσεις