Δήλωση του Παναγιώτη Χριστόφα για την αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος στον Παππάδο Γέρας

Η απόφαση των ΕΛΤΑ για την αναστολή της λειτουργίας του ταχυδρομείου στον Παππάδο στη Γέρα, σε συνέχεια αντίστοιχων αποφάσεων για ταχυδρομικά καταστήματα και σε άλλες περιοχές του νησιού μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα στην καθημερινότητα των κατοίκων της λεσβιακής υπαίθρου.

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν συνάδει με το διαχρονικό ζητούμενο της αποκέντρωσης και της ανάπτυξης των περιοχών της Περιφέρειας, η οποία για να επιτευχθεί απαιτείται η ενίσχυση των κατά τόπους υπηρεσιών, αδιαμφισβήτητα με τρόπο βιώσιμο και σίγουρα με την ταυτόχρονη προώθηση άλλων κινήτρων, ώστε οι κάτοικοι να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίζουν να δημιουργούν τις οικογένειές τους σε αυτόν.

Ως αυτοδιοικητική κίνηση είχαμε προεκλογικά θέσει ως σημαντικό σημείο του οράματός μας το να κρατήσουμε τα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης ζωντανά και να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή προοπτική τους. Σε αυτόν τον άξονα συνεχίζουμε να κινούμαστε, με στοχευμένες ενέργειες από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, αλλά και με παρεμβάσεις για κάθε ζήτημα που δεν άπτεται αμιγώς των αρμοδιοτήτων του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ να επανεξετάσει συνολικά το ζήτημα λειτουργίας των ταχυδρομικών καταστημάτων στην περιφέρεια, που είναι κομβικής σημασίας για την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων της.

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Άλλες δημοσιεύσεις