«Το βράδυ της Κυριακής θα σας καλωσορίσουμε σε έναν διαφορετικό Δήμο, σε έναν Δήμο που πάει ΜΠΡΟΣΤΑ» – Κεντρική προεκλογική ομιλία του Παναγιώτη Χριστόφα

Σε ένα Δημοτικό Θέατρο που αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει το πλήθος κόσμου, που γέμισε τις θέσεις, αλλά και τους εξωτερικούς χώρους, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα.

Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ», ξεκινώντας από το εκλογικό του γραφείο στην οδό Καβέτσου και συνοδευόμενος από τους υποψήφιους και υποψήφιες Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης έφτασε με τα πόδια στο Δημοτικό Θέατρο, όπου ο κόσμος το υποδέχθηκε χειροκροτώντας. «Σας καλωσορίζω σήμερα εδώ, σας καλώ να μας εμπιστευτείτε ώστε στις 8 Οκτωβρίου το βράδυ να σας καλωσορίσω, σε έναν διαφορετικό Δήμο Μυτιλήνης, σε έναν Δήμο που πάει Μπροστά» σημείωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας του.

Σε αυτή ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης έδωσε έμφαση στον αξιακό κώδικα της αυτοδιοικητικής κίνησης. «Η 8η Οκτωβρίου θα είναι η αρχή μιας πενταετίας που θα κυριαρχεί η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, το ήθος, η λογοδοσία, η δουλειά, η συνέπεια, η υπευθυνότητα, η ανθρωπιά. Με αυτές τις αξίες θα προχωρήσουμε γιατί είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι, άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτόν τον τόπο, άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτόν τόπο και έφτιαξαν τις δουλειές τους, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και θέλουν σε αυτά τα παιδιά να παραδώσουν μια κληρονομιά» επεσήμανε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο σύνταξης του προγράμματός του, που προετοιμάστηκε από μια ομάδα τεχνοκρατών, επιστημόνων, ειδικών σε διάφορους τομείς και μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών πριν τεθεί σε πολύμηνη ανοιχτή διαβούλευση, διαδικτυακά αλλά σε συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων. «Για να μπορούμε σήμερα να στεκόμαστε μπροστά σας έντιμα, έχοντας ήδη μία δουλεμένη πρόταση για την επόμενη μέρα. Γύρισα όλο το δήμο, χωριό χωριό, γειτονιά γειτονιά, από τη μία άκρη στην άλλη, συνεχώς εδώ και ένα χρόνο ειδικά για αυτό, για να συνομιλήσω μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο» ανέφερε στην ομιλία του.

Έπειτα ο κ. Χριστόφας αναφέρθηκε στη σύνθεση του ψηφοδελτίου του, που είναι ευρείας αποδοχής ώστε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα: «Ο δήμος ανήκει στους ανθρώπους του, δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις δεν έχει καμιά ταμπέλα, πλην αυτής της προσφοράς και της δημιουργίας μιας βιώσιμης καθημερινότητας με προοπτική στο μέλλον» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Διαχειριστικής Αρχής για την ολοκλήρωση του νέου ΕΣΠΑ, που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για άξονες προτεραιότητας σε Δήμο και Περιφέρεια και για χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίξουν τις παρεμβάσεις της επόμενης δημοτικής αρχής.

«Οι δημοκρατικές μου αρχές είναι ισχυρές και δεν κάμπτονται εύκολα. Το ήθος μου επίσης. Θα το ξαναπώ εδώ λοιπόν πως πιστεύω πως ο τόπος δε θέλει σωτήρες, δεν θέλει θαυματοποιούς, μα θέλει οργάνωση, θέλει συνεργασία, θέλει πείσμα, θέλει κυνήγι, θέλει δουλειά» σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του προγράμματός του.

Σε αυτό, σημαντικό κομμάτι αποτελεί η διαχείριση του αστικού χώρου, του περιβάλλοντος και φυσικά της καθημερινότητας, ενώ υπάρχουν προβλέψεις για την παιδεία και τον αθλητισμό, την κοινωνία και την κοινωνική πρόνοια, τον πολιτισμό και τουρισμό, την πολιτική προστασία και βέβαια σε ζητήματα διακυβέρνησης. «Οι προτάσεις αυτές μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα επιχειρησιακά προγράμματα. Εμείς προσθέτουμε την βούληση, τη σκληρή δουλειά και τις συντεταγμένες ενέργειες» σχολίασε και πρόσθεσε: «Αν δεν τολμήσεις δεν προχωράς μπροστά. Και πραγματικά είναι η ώρα να τολμήσουμε να αφήσουμε σε αυτόν τον τόπο ένα θετικό αποτύπωμα»

Επεσήμανε επίσης, πως δεν έχει μετανιώσει στιγμή για την ως τώρα διαδρομή του, δεν έχει στόχο την πολιτική καριέρα, αλλά ζητά να παραμείνει ταπεινός εργάτης του Δήμου, παρών σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό.

«Σας καλώ με ήθος και εντιμότητα να επιλέξετε το αύριο του τόπου μας αυτό το αύριο που θα ανήκει πρώτα στα παιδιά μας! Σας καλώ να δουλέψετε μαζί μας για να δημιουργήσουμε για αυτά τα παιδιά μια κληρονομιά! Σας καλώ να δώσετε ένα ηχηρό μήνυμα και να διαδώσετε παντού ότι: Στις 8 Οκτωβρίου θα γιορτάσουμε τη νίκη, της σκληρής δουλειάς, της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, του ήθους και της εντιμότητας» ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Άλλες δημοσιεύσεις