Συναντήσεις του Παναγιώτη Χριστόφα για τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων της επόμενης μέρας

Συναντήσεις με θέμα συζήτησης τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Μπροστά», Παναγιώτης Χριστόφας, χθες Δευτέρα 6 Μαρτίου. Ειδικότερα, συνοδευόμενος από συνεργάτες του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γεώργιο Πλακωτάρη, και τον Διευθυντή της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ), κ. Αναστάσιο Περιμένη.

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν οι προοπτικές, οι ευκαιρίες και τα χρονοδιαγράμματα, που προκύπτουν από το νέο ΕΣΠΑ και τα προγράμματα Leader, με δεδομένο το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας προγραμματικής περιόδου και σε μια περίοδο σχεδιασμού πολιτικών, αλλά και το πως μπορούν οι ευκαιρίες αυτές να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος του τόπου μας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι επιλογές χρηματοδότησης δημιουργίας υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας και της κινητικότητας, αναπλάσεων ανοιχτών χώρων, ανάδειξης πολιτιστικού αποθέματος για την προσέλκυση επισκεπτών και φυσικά παρεμβάσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Οι συναντήσεις αυτές ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες, ειδικά σε αυτή τη φάση διαμόρφωσης του προγράμματος της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» που βρίσκεται σε διαβούλευση, καθώς για τον κ. Χριστόφα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα η μέγιστη δυνατή απορρόφηση πόρων και η αξιοποίηση ευκαιριών για τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων που θα βασίζονται σε ένα στρατηγικό πλάνο και θα έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα τόσο στην ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, όσο και στις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου.

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Άλλες δημοσιεύσεις