Συνάντηση Παναγιώτη Χριστόφα με την ΘΕΣΙΣ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» συνάντησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτης Χριστόφας και συνεργάτες του.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα της Ένωσης αλλά και γενικότερα των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων του Δήμου Μυτιλήνης, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την έλλειψη χώρων, που μπορούν να φιλοξενήσουν πολιτιστικές δράσεις, στην πόλη και στα χωριά.

Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τη μη παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης τις αναγκαίες ημέρες και ώρες για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, αλλά και γενικότερα για τη διαχείριση του χώρου και τις ελλείψεις του σε υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφας τόνισε πως δεδομένου ότι το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί έναν από τους βασικότερους χώρους εκδηλώσεων πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης αλλά και γενικότερα της Λέσβου, και ανήκει σε όλους τους κατοίκους, είναι σαφές πως πρέπει τα πολιτιστικά και θεατρικά σωματεία του νησιού να μπορούν να τον αξιοποιούν και πως είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο ως προς τη διαχείριση του θεάτρου και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και δράσεων σε αυτό.

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Άλλες δημοσιεύσεις