Το πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης τον Παναγιώτη Χριστόφα

Πριν από ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του 2022, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της καθόδου της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης τον Παναγιώτη Χριστόφα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια σειρά προτάσεων, που αφορούν την πόλη και τους οικισμούς του Δήμου. Προτάσεις, οι οποίες είχαν προκύψει από μια πολύμηνη διεργασία με μια μεγάλη ομάδα συνεργατών, με ειδίκευση στο αντικείμενό τους, που συνέβαλαν στο να σκιαγραφηθεί όχι απλά ένα όραμα, αλλά πολύ περισσότερο ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα του Δήμου Μυτιλήνης.

Το σημαντικότερο, όμως, ήταν πως για εννέα μήνες, οι προτάσεις αυτές υπήρξαν αντικείμενο διαβούλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά αλλά κυρίως σε συναντήσεις του κ. Χριστόφα με πολίτες και με εκπροσώπους φορέων σε όλη την έκταση του Δήμου Μυτιλήνης. Μέσα από μια καινοτόμα συμμετοχική διαδικασία και ανοιχτή διαβούλευση, διαμορφώθηκε «από κάτω προς τα πάνω» το τελικό πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης ΜΠΡΟΣΤΑ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις του τόπου μας.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε τμηματικά ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς άξονες παρέμβασης, εντός των οποίων υπάρχει εξειδίκευση σε επί μέρους μέτρα, και μπορείτε να το βρείτε αναρτημένο και εδώ.

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Άλλες δημοσιεύσεις